Lasagne met spinazie en Quorn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 groene lasagnevellen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 pakjes Quorngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomaatstukjes
  • verse basilicum
  • 900 gram spinazie
  • 250 gram ricotta koelvitrine
  • 2 zakjes witte sauspoeder
  • ½ liter melk
  • 150 gram geraspte pardanokaas
  • 3 eetlepel(s) pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in wat olie.
  • Schep het gehakt en de tomatenpuree erbij en bak het 5 minuten.
  • Roer er de tomaatstukjes met het vocht en 4 eetlepels geknipt basilicum bij.
  • Kook de spinazie kort, laat uitlekken en roer de ricotta erdoor.
  • Bereid een saus van het sauspoeder, de melk en 50 gr kaas.
  • Vul een ovenschaal in lagen met saus, gehakt, lasagnevellen, spinazie, gehakt etc.; eindig met saus.
  • Strooi er de pijnboompitten over, zodat ze bruin kleuren.
  • Zet de schotel 30-35 minuten in de oven
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch