Lasagne Siciliana

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 150 gram champignons
  • 2 dl tomatenpassata
  • 2 eetlepels basilicum vers of diepvries
  • peper uit de molen
  • 4 vleestomaten of roma-tomaten
  • 12 zwarte olijven
  • 12 lasagnevellen groene
  • 250 gram jonge kaas geraspte
  • ½ liter Bulgaarse yoghurt of Griekse yoghurt
  • 2 eieren

Instructies

  • Snijd de aubergine in plakken, leg die in lagen met zout bestrooid in een vergiet en laat 2 uur uitlekken.
  • Dep ze dan droog en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit ze zachtjes in wat olijfolie.
  • Snijd de champignons in plakken, voeg die met de aubergineblokjes toe en bak ze op wat hoger vuur.
  • Roer de tomatenpassata en de basilicum erbij en breng op smaak met peper uit de molen.
  • Ontvel de vleestomaten en snijd ze in dunne plakken.
  • Ontpit de olijven en hak ze fijn.
  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook.
  • Vet een lasagne-schaal in.
  • Leg onderin plakken vleestomaat, verdeel daar wat van het groentemengsel op en strooi er wat geraspte kaas en olijvenhaksel over.
  • Kook de lasagnevellen per 3 tegelijk 2 minuten, neem ze uit het water en leg ze in de schaal.
  • Dek af met tomaatplakken, het groentemengsel en wat geraspte kaas en olijven.
  • Vul zo de schotel.
  • Klop de yoghurt los met de eieren en de rest van de geraspte kaas en Schenk dit over de lasagne.
  • Druppel er wat olijfolie over, strooi er nog wat kaas over en bak het gerecht 45 minuten bij 175°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië / Sicilië