Lauwwarme kerrie-aardappelsalade met botersla

Salade met aardappelblokjes in kerriedressing en botersla in kom op houten tafel met lepel ernaast.

Lauwwarme kerrie-aardappelsalade met botersla

Een frisse maar hartige maaltijdsalade met botersla, kerrie-ananassaus en aardappelschijfjes. Heerlijk lauwwarm geserveerd met stukjes Duitse cervelaat.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 pakje Duitse cervelaat ca. 133 g, vleeswaren
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 takje basilicum
  • 1 zakje aardappelschijfjes biologisch, 450 g
  • 1 zakje botersla 100 g
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels kerrie-ananassaus uit flesje, 250 ml

Instructies

  • Breng in een pan een beetje water aan de kook en kook de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
  • Snijd de basilicum in dunne reepjes.
  • Snijd de cervelaatworst in stukjes.
  • Giet de aardappelschijfjes af en laat ze even uitdampen.
  • Schep de kerrie-ananassaus, bosui, paprika, basilicum en cervelaat voorzichtig door de aardappelschijfjes.
  • Verdeel de botersla over twee kommen en schep de lauwwarme aardappelsalade erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra basilicumblaadjes voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 545 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 19 g | Vet: 31 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente