Leberknödelsuppe

      Reacties uitgeschakeld voor Leberknödelsuppe

Leberknödelsuppe

Categorie Soep
Keuken Duitsland, Oostenrijk
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 125 gr runderlever
  • 2 harde broodjes (Kaiserbrötchen)
  • lauw water
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 30 gr boter
  • 1 mespuntje marjolein
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper
  • 1 ei
  • 1 litergoede runderbouillon

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd de broodjes in kleine stukjes, overgiet ze met lauw water en knijp ze uit.
  • Smoor de ui en de peterselie in de boter tot de ui glazig is.
  • Draai de lever door de vleesmolen.
  • Meng de gesmoorde ui en peterselie, het geweekte brood, de kruiden, de lever, het ei en de bloem goed door elkaar en laat het mengsel op een koele plaats opstijven.
  • Draai er dan balletjes van ter grootte van een golfbal en laat die in de kokende bouillon in ± 15 minuten gaar worden.