Lente uiensoep met bladerdeegpakketjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 ei
  • 1 duopakje hamreepjes julienne gesneden 200 g
  • 100 g verse roomkaas MonChou
  • 1 pak romige lente-ui soep 118 g
  • 1 bosuitje zakje à 3 stuks

Instructies

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Paprika schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
  • Ei loskloppen.
  • In schaal paprika, helft hamreepjes, MonChou, zout en peper goed mengen.
  • Bladerdeeg beetje uitrollen, diagonaal doorsnijden en driehoekjes met MonChoumengsel
  • vullen.
  • Pakketjes goed dichtvouwen en met ei bestrijken.
  • Pakketjes in ca. 15 minuten in oven goudbruin en knapperig bakken.
  • In pan 1½ l koud water schenken.
  • Al roerend met garde zakje soep toevoegen.
  • Aan de kook brengen, rest van hamreepjes toevoegen en 5 minuten laten koken.
  • Bosui in ringetjes snijden.
  • Soep over vier soepkommen verdelen.
  • Met bosui garneren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Soep / Varkensvlees / Voorgerechten