limoncello

Limoncello (voor liefhebber)

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 citroenen
  • 1 fles 0,75 l wodka
  • 225 gram suiker
  • 4,5 deciliter bronwater
  • dunschiller
  • grote weckpot ten

Instructies

  • Was de citroenen goed en laat de citroenen een uur weken in koud water.
  • Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
  • Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de wodka erbij.
  • Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
  • Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.
  • Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en wodka.
  • Zeef het geheel, schenk de limoncello in een gesteriliseerde fles of flessen en sluit deze af.
  • Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week of langerr, is je limoncello klaar!

Notities / Tips / Wijnadvies

Ijskoud serveren, dus bewaren in je vriezer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Dranken