Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 citroenen
- 1 fles 0,75 l wodka
- 225 gram suiker
- 4,5 deciliter bronwater
- dunschiller
- grote weckpot ten
Instructies
- Was de citroenen goed en laat de citroenen een uur weken in koud water.
- Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
- Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de wodka erbij.
- Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
- Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.
- Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en wodka.
- Zeef het geheel, schenk de limoncello in een gesteriliseerde fles of flessen en sluit deze af.
- Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week of langerr, is je limoncello klaar!
Notities / Tips / Wijnadvies
Ijskoud serveren, dus bewaren in je vriezer