Loempia’s van Astrid Veltman 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kip
  • 250 gram taugé
  • 250 gram witte kool of spitskool
  • 1 winterwortel
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 bouillon tablet
  • selderi
  • prei
  • kant-en-klare loempiavellen
  • 1 eetlepel bloem
  • wat water

Instructies

  • Snijd het vlees fijn en de ui, knoflook, prei en selderij heel fijn.
  • Smelt de boter, fruit hierin eerst de ui en de knoflook met peper en zout, voeg dan de
  • selderij, de prei en het vlees toe en laat bakken tot alles gaar is.
  • Voeg naar smaak nog kruiden toe.
  • Laat het mengsel afkoelen, verdeel het over de loempiavellen en rol ze op.
  • Maak van bloem en water een soort ‘plaksel’ om ze vast te maken.
  • Frituur de loempia’s tot ze knapperig zijn.
  • Geef er een sausje bij van 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels suiker, 1/2 theelepel sambal, 1 mespuntje ve-tsin of 1/2 bouillonblokje, zout en 2 eetlepels warm water.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip