Londonderrysoep

      Reacties uitgeschakeld voor Londonderrysoep

Londonderrysoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 Spaanse peper
  • 20 gr boter
  • 2 1/2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel room
  • 1/2 lepel witte wijn
  • 1/2 liter bouillon
  • 25 gr champignons

Bereidingswijze

  • Smoor de fijngesneden ui met de kerrie en de Spaanse peper in de boter.
  • Voeg de droge bloem toe en roer dit door elkaar en voeg al roerend bij gedeelten de bouillon toe.
  • Breng de massa al roerend aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten doorkoken.
  • Verwijder de Spaanse peper.
  • Maak de soep op smaak met room en witte wijn.
  • Doe als vulsel fijngesneden champignons in de soep.