Luchtig koffie-ijs

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 ml espressokoffie afgekoeld
  • 1 eetlepel(s) koffielikeur (slijter)
  • 250 gram mascarpone
  • 12 Cantuccinikoekjes (Italiaanse amandel-koekjes)

Instructies

  • In ruime pan flinke laag water aan de kook brengen. 
  • In hittebestendige kom dooiers met suiker, espresso en likeur met mixer loskloppen. 
  • Kom boven kokende water hangen en mengsel blijven kloppen tot massa dik en schuimig wordt. 
  • Kom uit pan nemen en massa ca. 1 uur laten afkoelen.
  • Mascarpone loskloppen en luchtig door espresso-dooiermengsel scheppen. 
  • Mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.

Wijnadvies: Conqueror Cream Sherry

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën IJs
    Land van herkomst Italië