Luchtige abrikozenmousse met eierschuim
Een heerlijke luchtige abrikozenmousse met opgeklopt eierschuim en een zoete vanillesiroop. Perfect als zomers dessert.
Equipment
- Bain-marie (waterbad)
- garde of mixer
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 2 dl water
- 5 eiwitten
- 150 g fijne suiker
- 150 g suiker voor de siroop
- 500 g abrikozen
- Boter voor de bakvorm
- Meel voor de bakvorm
Instructies
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf tot stevige pieken.
- Voeg beetje bij beetje de fijne suiker toe en blijf kloppen tot een glanzend schuim ontstaat.
- Breng in een pan het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.
- Was, halveer en ontpit de abrikozen.
- Laat de abrikozen 5 minuten pocheren in de kokende siroop.
- Haal de abrikozen met een schuimspaan uit de siroop en pureer ze.
- Laat de abrikozenpuree afkoelen en meng voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor.
- Vet een bakvorm in met boter en bestuif met meel.
- Giet het mengsel in de bakvorm.
- Plaats de bakvorm in een bain-marie en bak in een voorverwarmde oven op 160°C gedurende 40 minuten.
- Laat het dessert afkoelen en haal het uit de vorm.
- Meng de abrikozenjam met de gezeefde siroop en bestrijk de mousse hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een takje munt voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti of een zoete Riesling past hier uitstekend bij.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 38 g