Maaltijd groentesoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gram reuzel
  • 1 middelgrote ui
  • 250 gram soepgroenten (bijvoorbeeld boontjes, doperwten, wortelen, tomaten, witte of
  • groene kool koolraap, peterselie(wortel))
  • 2 eetlepels bloem
  • bouillon of water
  • bloemkool roosjes
  • dobbelsteentjes aardappels
  • peper
  • zout
  • karwijzaad

Instructies

  • Hak de ui en fruit hem in het hete vet goudgeel aan.
  • Voeg de gesneden soepgroenten toe en fruit die mee tot ze halfgaar zijn.
  • Bestuif met de bloem en laat door fruiten tot de bloem lichtbruin is gekleurd.
  • Voeg bouillon of water toe, roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en de dobbelsteentjes aardappel toe en breng de soep op smaak met peper, zout en wat karwijzaad.
  • Voeg, als u water gebruikt, eventueel een bouillonblokje toe.
  • Laat de soep verder koken tot de groenten net gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep