Maaltijd groentesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijd groentesoep

 

Maaltijd groentesoep

Recept afdrukken
CategorieSoep
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 40 gr reuzel
  • 1 middelgrote ui
  • 250 gr soepgroenten (bijvoorbeeld boontjes, doperwten, wortelen, tomaten, witte of
  • groene kool koolraap, peterselie(wortel))
  • 2 eetlepels bloem
  • bouillon of water
  • bloemkool roosjes
  • dobbelsteentjes aardappel
  • peper
  • zout
  • karwijzaad

Bereidingswijze

  • Hak de ui en fruit hem in het hete vet goudgeel aan.
  • Voeg de gesneden soepgroenten toe en fruit die mee tot ze halfgaar zijn.
  • Bestuif met de bloem en laat door fruiten tot de bloem lichtbruin is gekleurd.
  • Voeg bouillon of water toe, roer goed door en breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en de dobbelsteentjes aardappel toe en breng de soep op smaak met peper, zout en wat karwijzaad.
  • Voeg, als u water gebruikt, eventueel een bouillonblokje toe.
  • Laat de soep verder koken tot de groenten net gaar zijn.