Maaltijdsalade met wortel en zalm

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 6 eetlepels Maleise roerbakolie
  • 2 eetlepels bakgember fijngehakte
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • peper
  • 250 gram boswortelen
  • 200 gram zalmsnippers
  • 75 gram alfalfa
  • 3 eetlepels bieslook grofgeknipte
  • gepofte aardappels
  • zout

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Klop een dressing van 6 eetlepels Maleise roerbakolie, 2 eetlepels fijngehakte bakgember, 2 eetlepels sinaasappelsap, peper en zout.
  • Kook 250 gr in schuine stukjes gesneden boswortelen 5 minuten in water met zout.
  • Schep de dressing erdoor en laat afkoelen.
  • Schep er vlak voor het serveren de paprika, 200 gr zalmsnippers en 75 gr alfalfa door.
  • Garneer met 3 eetlepels grofgeknipte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:
– Vervang de worteltjes door 200 gr in reepjes gesneden rauw andijvie. Lekker met een meergranenbol.
– Vervang de worteltjes door 250 gr vieren gesneden aardbeien en 4 in reepjes gesneden bosuitjes. Lekker met een warme tortilla. Lekker met een gepofte aardappel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Salade / Vis / Zalm