Maizenakoekjes met Chocolade en Kleurige Suikerballetjes
Heerlijke maizenakoekjes met een chocolade-coating en kleurrijke suikerballetjes. Perfect voor een feestelijke traktatie of een gezellige borrel!
Equipment
- Flessendopje (of ander uitstekershulpmiddel)
- plasticfolie
- Smeltpan voor au-bain-marie
Ingrediënten
- 1 ei
- 125 gram maizena
- 100 gram meel kan iets meer of minder zijn
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 repen witte/bruine chocolade
- 70 gram boter zacht
- 70 gram suiker
- Een halve theelepel bakpoeder
- Enkele druppels kleurstof naar keuze
- Zilveren of gekleurde suikerballetjes
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
- Voeg de maizena toe en meng alles goed.
- Meng het bakpoeder met het meel en voeg het stap voor stap toe aan het mengsel.
- Blijf meel toevoegen totdat je een zacht, soepel deeg hebt dat niet meer aan de handen plakt.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
- Voeg kleurstof naar keuze toe aan één deel en kneed het goed door.
- Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
- Steek met een flessendopje rondjes uit het deeg.
- Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is.
- Laat de koekjes volledig afkoelen.
- Meng de jam in een bord en roer door.
- Zoek een gekleurd en een wit koekje van gelijke grootte en breng een beetje jam aan op één koekje.
- Druk het andere koekje voorzichtig bovenop.
- Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
- Dompel elk dubbel koekje in de gesmolten chocolade.
- Haal het koekje voorzichtig uit de chocolade met een vork en laat het even afdruipen.
- Zet het koekje op een stuk plasticfolie en decoreer met een suikerballetje.
- Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes op een mooi bord met een kopje thee of als feestelijke traktatie op een verjaardag.
Wijnadvies:
Bij dit zoete koekje past een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g