Makkelijke Marokkaanse Fekkas Koekjes

Knapperige Marokkaanse Fekkas koekjes met amandelen, sesamzaad en vanille – ideaal als zoet tussendoortje bij muntthee, eenvoudig zelf te maken en heerlijk krokant.

Makkelijke Marokkaanse Fekkas Koekjes

Maak deze heerlijke Marokkaanse Fekkas koekjes in een handomdraai! Met een mix van boter, suiker, eieren, en noten, ideaal voor elke gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram boter zacht
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 gram meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Amandelen of naar keuze
  • Sesamzaad of naar keuze
  • Stukjes chocola optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de boter, suiker en vanillesuiker goed samen.
  • Voeg de eieren toe en meng goed.
  • Meng de meel en het bakpoeder door elkaar.
  • Voeg het meel-bakpoeder mengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel.
  • Voeg sesamzaad en amandelschaafsel toe (naar keuze).
  • Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in stukken en vorm staven.
  • Leg de staven op een bakblik en bak ze 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal het bakblik uit de oven en leg de staven op een keukenblad.
  • Snijd de staven in schuine stukjes.
  • Leg de stukjes terug op het bakblik en bak ze nog eens 15 minuten.
  • Draai de koekjes halverwege om met een mes.
  • Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten / Taart
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden