Makkelijke Marokkaanse Fekkas Koekjes
Maak deze heerlijke Marokkaanse Fekkas koekjes in een handomdraai! Met een mix van boter, suiker, eieren, en noten, ideaal voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
- 100 gram boter zacht
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 300 gram meel
- 1 zakje bakpoeder
- Amandelen of naar keuze
- Sesamzaad of naar keuze
- Stukjes chocola optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de boter, suiker en vanillesuiker goed samen.
- Voeg de eieren toe en meng goed.
- Meng de meel en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg het meel-bakpoeder mengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel.
- Voeg sesamzaad en amandelschaafsel toe (naar keuze).
- Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in stukken en vorm staven.
- Leg de staven op een bakblik en bak ze 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
- Haal het bakblik uit de oven en leg de staven op een keukenblad.
- Snijd de staven in schuine stukjes.
- Leg de stukjes terug op het bakblik en bak ze nog eens 15 minuten.
- Draai de koekjes halverwege om met een mes.
- Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g