Mama's bolognese saus
Zelfbedacht recept voor variant op bolognese saus om niet met pakjes te werken
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- Zout
- zwarte peper Vers gemalen
- Scheutje olijfolie
- 4 tenen knoflook
- Zakje Italiaanse roerbakgroenten
- Kilo tomaten
- Italiaanse kruiden
- 70 gram tomatenpuree Blikje
- Kookroom
- Bolletje monzarella
- Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Gehakt rul bakken in een wok in een scheutje olijfolie met zout en peper naar smaak
- 4 tenen knoflook erdoor raspen
- Zakje Italiaanse roerbakgroenten meebakken
- Kilo tomaten in blokjes snijden en toevoegen
- Naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen
- Als alles voldoende gaar is blikje tomatenpuree en kookroom toevoegen
- Uitgelekt bolletje monzarella erdoor plukken
- Alles nog goed doorwarmen
- Eventueel nog wat versgemalen peper toevoegen naar smaak
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze saus eten met alle soorten pasta's en aan tafel lekker geraspte parmezaanse kaas erover