Mama's bolognese saus

Zelfbedacht recept voor variant op bolognese saus om niet met pakjes te werken
Porties: 6
Total time 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • Zout
  • zwarte peper Vers gemalen
  • Scheutje olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • Zakje Italiaanse roerbakgroenten
  • Kilo tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • 70 gram tomatenpuree Blikje
  • Kookroom
  • Bolletje monzarella
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Gehakt rul bakken in een wok in een scheutje olijfolie met zout en peper naar smaak
  • 4 tenen knoflook erdoor raspen
  • Zakje Italiaanse roerbakgroenten meebakken
  • Kilo tomaten in blokjes snijden en toevoegen
  • Naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen
  • Als alles voldoende gaar is blikje tomatenpuree en kookroom toevoegen
  • Uitgelekt bolletje monzarella erdoor plukken
  • Alles nog goed doorwarmen
  • Eventueel nog wat versgemalen peper toevoegen naar smaak

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt deze saus eten met alle soorten pasta's en aan tafel lekker geraspte parmezaanse kaas erover
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Saus / Vlees
Land van herkomst Italië