Mango cobbler
Een cobbler is een Amerikaans dessert, gemaakt uit fruit met een deksel van deeg erop, meestal biscuitdeeg.
Ingrediënten
- 3 mango's schoongemaakt en in stukjes
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 3 eetlepel(s) citroensap
- 50 gram boter
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 dl melk
Instructies
- Voeg 2 deciliter water aan de mango's toe, en roer daar de citroensap, de maïzena en 50 gram suiker door.
- Breng het aan de kook en laat het 2 minuten koken.
- Schep dit mengsel in een ovenschaal.
- Meng het meel met de boter, de melk en de resterende suiker, roer goed en schep dit mengsel over de mango's.
- Bak de cobbler een half uur op 175 graden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hem heet, heerlijk met vanille-ijs.
Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals perziken, kersen, appel, of zwarte bessen. De naam komt voort uit het feit dat de toplaag op “cobbles” (grote keien) lijkt. De Engelse naam is pandowdy (dowdied is gebroken). Een cobbler lijkt erg op een kruimeltaart, die kleinere kruimels heeft. Recepten voor cobblers bestaan echter al veel langer.
Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals perziken, kersen, appel, of zwarte bessen. De naam komt voort uit het feit dat de toplaag op “cobbles” (grote keien) lijkt. De Engelse naam is pandowdy (dowdied is gebroken). Een cobbler lijkt erg op een kruimeltaart, die kleinere kruimels heeft. Recepten voor cobblers bestaan echter al veel langer.