Mango in serehsiroop

AllerHande jubileumnummer 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels sereh citroengras
  • 1 theelepel kardemom gemalen
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel(s) limoensap
  • 2 mango’s
  • 4 kletskoppen koekjes
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 4 takjes munt

Instructies

  • Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden.
  • In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 minuten zachtjes laten koken.
  • Limoensap erdoor roeren. Mango’s schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden.
  • Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren.
  • Minstens 1 uur laten intrekken.
  • Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen.
  • Sereh met vork uitsiroop scheppen.
  • Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen.
  • Op elk wat kletskoproom scheppen.
  • Garneren met munt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht