Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 1 rijpe mango
- 1 ui
- 2 eetlepel(s) boter
- 1 blik kokosmelk
- 1 courgette
- 2 eetlepel(s) Maleisische kruiden
- 5 takjes peterselie
- 60 gram cashewnoten
- 300 gram basmatirijst
- zout
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
- Zet een pan met water op, met wat zout.
- Doe de rijst in de pan en bereid volgens aanwijzing op de verpakking.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui.
- Zodra deze glazig is voeg dan de courgetteblokjes en de kruidenmix toe.
- Laat deze een paar minuten meebakken.
- Giet de kikkererwten af.
- Voeg de kikkererwten en de mangostukjes toe.
- Meng goed alles door elkaar.
- Giet de kokosmelk erover.
- Roer goed door elkaar.
- Draai het vuur lager en laat een paar minuten koken.
- Als de saus aan de dunne kant is laat dan wat inkoken.
- Verdeel de rijst over de borden.
- Lepel wat van het mengsel over de rijst en het bord.
- Verdeel de cashewnoten over de borden en garneer met de peterselie.