Mango-kikkererwtencurry

Mango kikkererwtencurry

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rijpe mango
  • 1 ui
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 courgette
  • 2 eetlepel(s) Maleisische kruiden
  • 5 takjes peterselie
  • 60 gram cashewnoten
  • 300 gram basmatirijst
  • zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes.
  • Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
  • Zet een pan met water op, met wat zout.
  • Doe de rijst in de pan en bereid volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui.
  • Zodra deze glazig is voeg dan de courgetteblokjes en de kruidenmix toe.
  • Laat deze een paar minuten meebakken.
  • Giet de kikkererwten af.
  • Voeg de kikkererwten en de mangostukjes toe.
  • Meng goed alles door elkaar.
  • Giet de kokosmelk erover.
  • Roer goed door elkaar.
  • Draai het vuur lager en laat een paar minuten koken.
  • Als de saus aan de dunne kant is laat dan wat inkoken.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Lepel wat van het mengsel over de rijst en het bord.
  • Verdeel de cashewnoten over de borden en garneer met de peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Rijst
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch