Manhattan Clam Chowder

Amerikaanse Manhattan Clam Chowder

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 2 liter water
  • 4 uien fijngehakt
  • 300 gram bleekselderij in schijfjes gesneden
  • 1 kg tomaten geblancheerd, ontveld en in vieren gesneden
  • 250 gram wortelen in schijfjes gesneden
  • 350 gram spek in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 groot laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 gram aardappels geschild en in stukjes gesneden

Instructies

  • Doe de mosselen in een grote pan met kokend, licht gezouten water.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten koken tot de schelpen openstaan.
  • Giet het kookvocht af en bewaar het.
  • Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
  • Fruit ondertussen de gehakte uien en het spek in een pan.
  • Voeg de bleekselderij, wortelen en tomaten toe en stoof alles zachtjes.
  • Blus de groenten af met het bewaarde kookvocht van de mosselen.
  • Voeg de tijm, het laurierblad, zout en peper toe naar smaak.
  • Voeg de gesneden aardappelen toe en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
  • Voeg de gekookte mosselen toe aan de soep en laat deze nog even kort opkoken.
  • Roer de gehakte peterselie door de soep en serveer warm.
  • Geniet van deze hartige Manhattan Clam Chowder!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze Amerikaanse Manhattan Clam Chowder.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij