Marokkaanse Shebakia Koekjes
Heerlijke Marokkaanse shebakia koekjes, gebakken in olie en gedrenkt in honing en sesamzaad. Perfect voor elke gelegenheid!
Equipment
- Frituurpan/Koekenpan
- keukenschaar
- Pizzapan
- Werkblad
Ingrediënten
- 50 ml rozewater
- 500 gram meel
- 1 potje honing bijv. van Aldi
- 100 ml rozewater
- 1 snufje zout
- 50 gram gesmolten boter
- Zonnebloemolie voor frituren
- Water
- Lichtbruin gebakken sesamzaad
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het water.
- Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig, soepel deeg krijgt.
- Maak van het deeg een grote bal.
- Verdeel de grote bal in kleinere balletjes, ongeveer zo groot als een golfbal.
- Dek de balletjes af met plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
- Bestuif het werkblad met meel en rol een balletje deeg uit met een deegroller tot het bijna doorzichtig is.
- Verwarm de pizzapan op stand 1 en bak het deeg heel licht aan, zodat het steviger wordt maar niet bruin.
- Rol het deeg voorzichtig op, maar niet te strak.
- Maak een meelpapje door twee eetlepels meel te mengen met een eetlepel water en breng dit aan op de buitenste rand van het deeg.
- Rol het deeg helemaal dicht.
- Knip met een schone keukenschaar schuin stukjes van 1 tot 1,5 cm van de opgerolde deegrol.
- Verwarm de olie in de frituurpan/koekenpan en bak de shebakia tot ze mooi bruin zijn.
- Haal de shebakia eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de honing en rozewater op laag vuur totdat de honing vloeibaar is, maar niet kookt.
- Haal de pan van het vuur en laat de shebakia 4 minuten in de honing intrekken.
- Haal de shebakia uit de honing en bestrooi met sesamzaad.
- Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g