Marokkaanse Shebakia Koekjes

Traditionele Marokkaanse shebakia koekjes in roosvorm, goudbruin gefrituurd, gedrenkt in honing met rozewater en bestrooid met sesamzaad op een kleurrijk bord op een rustieke houten tafel

Marokkaanse Shebakia Koekjes

Heerlijke Marokkaanse shebakia koekjes, gebakken in olie en gedrenkt in honing en sesamzaad. Perfect voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 ml rozewater
  • 500 gram meel
  • 1 potje honing bijv. van Aldi
  • 100 ml rozewater
  • 1 snufje zout
  • 50 gram gesmolten boter
  • Zonnebloemolie voor frituren
  • Water
  • Lichtbruin gebakken sesamzaad

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het water.
  • Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig, soepel deeg krijgt.
  • Maak van het deeg een grote bal.
  • Verdeel de grote bal in kleinere balletjes, ongeveer zo groot als een golfbal.
  • Dek de balletjes af met plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
  • Bestuif het werkblad met meel en rol een balletje deeg uit met een deegroller tot het bijna doorzichtig is.
  • Verwarm de pizzapan op stand 1 en bak het deeg heel licht aan, zodat het steviger wordt maar niet bruin.
  • Rol het deeg voorzichtig op, maar niet te strak.
  • Maak een meelpapje door twee eetlepels meel te mengen met een eetlepel water en breng dit aan op de buitenste rand van het deeg.
  • Rol het deeg helemaal dicht.
  • Knip met een schone keukenschaar schuin stukjes van 1 tot 1,5 cm van de opgerolde deegrol.
  • Verwarm de olie in de frituurpan/koekenpan en bak de shebakia tot ze mooi bruin zijn.
  • Haal de shebakia eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de honing en rozewater op laag vuur totdat de honing vloeibaar is, maar niet kookt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de shebakia 4 minuten in de honing intrekken.
  • Haal de shebakia uit de honing en bestrooi met sesamzaad.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 3 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gebak / Koek / Noten
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden