Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Groentetaartjes

Recept categorieën: Hartige taart, Kaas
Dieët: Vegetarisch
Porties: 10 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • Zout
  • 250 gr courgette
  • 1 paprika
  • 300 gr broccoli in roosjes
  • 300 gr venkel in blokjes
  • 200 gr groene asperges in stukjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 4 eieren
  • 3 dl slagroom
  • 150 gr blauwschimmelkaas Gorgonzola
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • Zout
  • peper
  • 100 gr zonnebloempitten

Instructies

Voorbereiding:

  • Meng bloem met 1/2 theelepel zout.
  • Snijd de boter met twee messen door de bloem.
  • Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel tot deeg.
  • Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol uit tot cirkels van 10 cm doorsnede.
  • Bekleed de quichevormpjes ermee.
  • Bak de taartbodems 15 minuten blind in de oven.
  • Kook de groenten 7 minuten in ruim kokend water.
  • Spoel ze koud af.
  • Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel de voorgekookte groenten en zonnebloempitten over de taartbodems.
  • Schenk het eimengsel erover.
  • Bak in de oven gedurende 15-20 minuten, tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.

Notities

Serveer warm. Geniet van deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes!