Varkenshaas met notenpaté
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 varkenshaasjes á ca. 250 g,
- 100 g paté aux noix
- 1 perssinaasappel
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- zout
- peper
- 50 g boter of margarine
- 4 eetlepels cranberries potje á 350 g, Ocean Spray
Voor Bereiden:
Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
Varkenshaasjes vullen met paté.
Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
Sinaasappel uitpersen.
Geraspte schil door sap roeren.
Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
Op bord laten afkoelen.
Bereiden:
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
In braadpan boter verhitten.
Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
Intussen schaal voorverwarmen.
Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
Cranberries door saus roeren.
Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
Saus op schaal schenken.
Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
Amandelschaafsel erover strooien.
Serveren met witlof en aardappelkroketjes.
Receptenplein.nl
Home / 4 cocktailprikkers
Salade met kipfiletrolletjes
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 kipfilets á 125 g,
- zout
- 2 eetlepels pesto basilicumsaus, potje,
- 6 plakjes rauwe ham 50 g,
- 25 g boter of margarine
- 500 g groene asperges
- 2 eetlepels witte wijnazijn,
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
- versgemalen peper
- 12 kerstomaatjes
- ½ zakje slamelange á 100 g,
VOORBEREIDEN:
Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
Licht bestrooien met zout.
Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
Filets oprollen.
Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
Laten afkoelen.
In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Kerstomaatjes wassen en halveren.
Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
Sla over vier borden verdelen.
Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
Garneren met kerstomaatjes.
Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).
Receptenplein.nl
Home / 4 cocktailprikkers