Varkenshaas met notenpaté

Varkenshaas met notenpaté

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes á ca. 250 g,
  • 100 g paté aux noix
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • zout
  • peper
  • 50 g boter of margarine
  • 4 eetlepels cranberries potje á 350 g, Ocean Spray

Instructies

Voor Bereiden:

  • Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
  • Varkenshaasjes vullen met paté.
  • Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
  • Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Geraspte schil door sap roeren.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.

Bereiden:

  • Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Intussen schaal voorverwarmen.
  • Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
  • Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
  • Cranberries door saus roeren.
  • Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus op schaal schenken.
  • Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
  • Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
  • Amandelschaafsel erover strooien.

Notities

Serveren met witlof en aardappelkroketjes.

Salade met kipfiletrolletjes

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Asperges, Kip, Salade, Voorgerechten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • 4 cocktailprikkers

Ingrediënten

  • 2 kipfilets á 125 g,
  • zout
  • 2 eetlepels pesto basilicumsaus, potje,
  • 6 plakjes rauwe ham 50 g,
  • 25 g boter of margarine
  • 500 g groene asperges
  • 2 eetlepels witte wijnazijn,
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries, Iglo,
  • versgemalen peper
  • 12 kerstomaatjes
  • ½ zakje slamelange á 100 g,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
  • Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.

Notities

Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).