Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaamse saucijzenragoût

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 theelepels kruidenmelange voor vlees Maggi
  • 2 eetlepels olie
  • 2 zakjes culinaire witte wijnsaus Maggi
  • 4 lente-uitjes in ringen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de plakjes deeg iets dunner uit en bekleed er de vormpjes mee.
  • Dek het deeg met bakpapier af en vul het met de steunvulling.
  • Bak de bakjes ± 15 minuten in de oven.
  • Verwijder de vulling en het papier en bak de bakjes nog ± 5 minuten.
  • Laat ze iets afkoelen en neem de bakjes voorzichtig uit vormpjes.
  • Maak het gehakt aan met de kruidenmelange en vorm het tot kleine dunne worstjes.
  • Bak de worstjes in de olie rondom aan, temper het vuur en bak de worstjes in nog ± 3 minuten.
  • Maak met het sauspoeder en 5 dl koud water een saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Voeg de worstjes en de lente-ui aan de saus toe en warm de ragoût goed door. Breng op smaak met zout en peper.