Gemarineerde Asperges met Hollandse Garnalen

Gemarineerde Asperges met Hollandse Garnalen

Bereidingstijd29 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Moederdag, Pasen, Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • Zout
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 15 g verse basilicum
  • 100 ml Italiaanse olijfolie extra vierge
  • Versgemalen peper
  • 30 g rucola
  • 100 g Hollandse garnalen

Instructies

  • Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Kook de asperges in een aspergepan (of wijde pan) met zout en water gedurende ca.
  • 10 minuten met de kopjes omhoog.
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges ca.
  • 20 minuten afgedekt staan.
  • Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
  • Pers de halve limoen uit.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Meng in de keukenmachine de basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olijfolie tot een gladde marinade.
  • Roer de limoenschil door de marinade en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de marinade in een lage ovenschaal.
  • Haal de asperges uit de pan, laat uitlekken en leg ze in de marinade.
  • Schep de marinade erover en laat de asperges afkoelen, draai ze af en toe om.
  • Spoel de garnalen af in een zeef en laat uitlekken.
  • Scheur de rucola in stukken en verdeel over vier borden.
  • Leg de asperges uit de marinade met de kopjes naar één kant op de borden en verdeel de garnalen erover.
  • Druppel een beetje marinade over het gerecht.

Notities

Wijnadvies:

Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g