Knapperige Gepofte Aardappels met Romige Griekse Yoghurtsaus
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 6 middelgrote vastkokende aardappels ca. 125 g per stuk
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper
- Grof zeezout
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels verse dille fijngesneden
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de aardappels goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
- Schil ze niet.
- Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
- Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
- Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels.
- Maal royaal zwarte peper over de aardappels en strooi er wat grof zeezout over.
- Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
- Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt los te roeren in een schaaltje en de bosuitjes en dille erdoor te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gepofte aardappels met de romige Griekse yoghurtsaus.