Spaanse cheesecake & ijskoffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser

Voorbereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak, Koude Dranken
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 12 Stuks ijs
  • 90 ml Melk
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 100 gram Boter
  • 500 gram Roomkaas
  • 0.5 Stuk Citroen
  • 100 gram Bloem
  • 100 gram Framboos
  • 100 gram Blauwe Bes
  • 1 Theelepel Zout
  • 200 gram Speculoos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
  • Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
  • Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
  • Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
  • In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
  • Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
  • Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
  • Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
  • Laat afkoelen in de oven.
  • Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
  • Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
  • Serveer lauw of koud.
  • Serveer met een verfrissende ijskoffie.

Notities

Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 0.8mg | Sugar: 45g