Wijncake met Chocolade
Een heerlijke en smeuïge wijncake met chocolade en een rijke smaak van rode wijn, perfect voor een zoet moment.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 250 gr boter of margarine
- 250 gr suiker
- 4 eieren
- 250 gr bloem
- 5 el cacao
- 2 tl kaneel
- 3 tl bakpoeder
- 150 gr chocoladevlokken
- 125 ml rode wijn
- 1 zakje chocoladecouverture of 2 geraspte bittere repen
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter, suiker en eieren schuimig.
Maak een mengsel van bloem, cacao, kaneel en bakpoeder en zeef dit bij de schuimige boter.
Klop alles tot er een glad deeg ontstaat.
Voeg de rode wijn en chocoladevlokken toe en schep het voorzichtig met een lepel om.
Vet een cakevorm in, strooi er paneermeel in en giet het beslag voorzichtig in de vorm.
Bak de cake 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.
Smelt de chocoladecouverture of de bittere repen au-bain-marie.
Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde cake.
Serveertip:
Laat de cake goed afkoelen voordat je de chocolade erover giet, voor een mooie, glanzende afwerking.
Wijnadvies:
Deze wijncake combineert perfect met een glas zoete rode wijn of een rijke port.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / cakeblik
Honing-Gember Pompoencake
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
Cake:
- 340 g honing
- 250 g pompoenvruchtvlees
- 200 g bloem of glutenvrije bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda of zuiveringszout
- 1 snufje zout
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl nootmuskaat
- Sap en rasp van 1 citroen
Glazuur:
- 4 el poedersuiker
- 2 el citroensap
- 4 stukjes gekonfijte gember
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
Vet het bakpapier lichtjes in.
Rasp de pompoen.
Meng in een kom de bloem met zout, bakpoeder, zuiveringszout, gemberpoeder, koekkruiden en nootmuskaat.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten.
Verwarm de honing in de magnetron, voeg de geraspte pompoen toe en roer goed door.
Voeg het honing-pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng geleidelijk met een siliconen garde tot een nat beslag ontstaat.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in het midden van de oven, tot deze gaar is.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Wijnadvies:
Deze cake met zijn rijke en aromatische smaken van honing en gember past goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 4g | Vet: 1g | Zout: 0.5g | Sugar: 52g
Receptenplein.nl
Home / cakeblik
Gehaktbrood met Zoet-Pittig Ketchupglazuur
Sappig gehaktbrood met een zoet-pittig ketchupglazuur. Verrijkt met ui, salie en room. Een smaakvol gerecht voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g gehakt half-om-half
- 1 geraspte ui
- 2-3 eetlepels paneermeel
- 2 eieren
- Scheutje room
- Zout
- Peper
- Salieblaadjes
- 50 g basterdsuiker
- ½ flesje tomatenketchup
- Vleugje mosterdpoeder
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel, de geraspte ui en fijngewreven salieblaadjes.
Voeg zoveel room toe tot het een smeuïg mengsel is.
Kruid het gehaktmengsel flink met zout en peper.
Vul een cakeblik met het gehaktmengsel.
Maak een sausje van de basterdsuiker, tomatenketchup en mosterdpoeder.
Bedek het gehakt met een laagje van dit sausje (ca.
1 cm dik).
Bak het gehaktbrood ca.
1 uur in de voorverwarmde oven (175°C).
Laat het gehaktbrood na het bakken ca.
5 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een schaal serveert.
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree, geroosterde groenten of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / cakeblik