Zalmbrood met rijst en frisse garnituur
Een verfijnd zalmbrood met rijst, olijven en paprika, perfect als luxe lunch of lichte snack. Elegant en eenvoudig te bereiden!
Bereidingstijd25 minuten min
Opstijven2 uur uur
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g zalm
- 3 eieren
- 150 g rijst
- 1,5 dl mayonaise
- 1 el tomatenpuree
- 0,25 l water
- 0,5 l witte wijn
- 2 uien in ringen
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 8 groene olijven ontpit
- 1 blikje paprika uitgelekt en in blokjes
- Verse peterselie voor garnering
- Sla voor serveren
- Zout en peper naar smaak
Snijd de uien in ringen.
Breng in een pan het water, de witte wijn, uien, tijm, laurierblad, zout en peper aan de kook.
Laat 20 minuten koken.
Pocheer de zalmmoten 10 minuten in de kokende court-bouillon.
Laat de vis afkoelen in de bouillon.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Kook de eieren hard in 10 minuten en laat ze afkoelen.
Meng de mayonaise met tomatenpuree tot een roze saus.
Snijd de olijven in stukjes en de paprika in blokjes.
Maal de zalm fijn in een mixer.
Voeg de gekookte rijst, olijven, paprika en in blokjes gesneden eieren toe aan de gemalen zalm.
Meng de roze mayonaise door het zalmmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Maak een cakevorm vochtig en vul deze met het zalmmengsel.
Druk goed aan en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Leg blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
Garneer met verse peterselie en extra olijven naar wens.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Cakevorm / Pagina 5
Oma's Limoen Cake
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- Snufje zout
- 1 eetlepel limoensap
- Geraspte schil van 1 limoen
- 250 gram bloem gezeefd + extra bloem om te bestuiven
Verwarm de combi-stoomoven voor op:
Combinatiestand - Hetelucht Plus op 150°C met 100% vocht, of
Combinatiestand - Boven- en onderwarmte op 170°C met 100% vocht.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng de boter en suiker met behulp van een keukenmachine gedurende ongeveer 2 minuten op de hoogste stand.
Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix goed na elk ei.
Voeg een snufje zout, limoensap en limoenrasp toe aan het mengsel en meng goed.
Spatel geleidelijk de gezeefde bloem door het beslag totdat alles goed is opgenomen.
Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Plaats de cakevorm in de voorverwarmde combi-stoomoven en bak gedurende ongeveer 60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden van de cake steekt.
Laat de cake enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
Voor een prachtig effect, bak de cake in een rozenbakvorm. Serveer de afgekoelde cake op een cakeplateau, bestrooi met poedersuiker en garneer met verse frambozen en blauwe bessen.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze verfrissende limoen cake.
Receptenplein.nl
Home / Cakevorm / Pagina 5
Espresso Koffiecake
Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
Espresso kopje (40 ml)
klopper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
Vet de cakevorm in met boter.
Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.
Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Cakevorm / Pagina 5
Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie
Geniet van deze heerlijke combinatie van cake en koffie!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 6
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Voor de bananen & noten whisky-cake:
- 150 gram boter
- 180 gram rietsuiker
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gram zure room
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 300 gram bloem
- 50 gram havermout
- 100 gram Noten naar keuze
Voor het glazuur:
- 50 gram boter
- 50 gram poedersuiker
- 100 ml whisky
Voor de koffie:
- 3 ml melk
- 1 theelepel gembersiroop
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een klontje boter.
Meng in een kom de boter en rietsuiker en voeg al mengend de eieren toe.
Voeg vervolgens de bananen, noten, zure room, bakpoeder, zout, havermout en bloem toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C.
Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden te steken.
Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Maak het cakeglazuur door boter, poedersuiker en whisky in een kom te mengen en deze 10 seconden te verwarmen in de magnetron.
Giet het glazuur over de cake en laat de cake even afkoelen.
Zet een espresso-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Indriya van India koffie.
Schenk daarna de gembersiroop en het melkschuim over de koffie.
Serveer de koffie direct met de bananen- en notenwhiskeycake.
Deze cake past goed bij een glas rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de cake aanvullen.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Cakevorm / Pagina 5