Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Koolrabi met Kardemom en Geitenkaas

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 310kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 25 g verse bieslook
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 g verse geitenkaas bijv. Chevre de Bellay of Bettine Blanc
  • Versgemalen peper
  • 37,5 g zak waterkers
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel of maïzena
  • 1 theelepel poedersuiker
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 2 koolrabi's
  • 25 g boter

Instructies

  • Snijd de bieslook fijn, houd 8 sprieten apart.
  • Prak in een kom de crème fraîche met een vork door de zachte geitenkaas.
  • Roer de fijngesneden bieslook erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de waterkers in een schaal met olijfolie, een mespunt zout en versgemalen peper.
  • Roer in een kom het aardappelzetmeel, poedersuiker, kardemom, 1/2 theelepel zout en een mespunt versgemalen peper met 2-3 eetlepels water tot een beslag, zo dik als yoghurt.
  • Schil de koolrabi's en snijd ze in dunne plakjes of schaaf ze.
  • Verhit in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een beetje boter.
  • Haal de helft van de plakjes koolrabi snel door het beslag of bestrijk ze met behulp van een kwastje met beslag.
  • Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op elkaar in de koekenpannen, in de vorm van kleine, open cirkels ('kransjes').
  • Bak de koolrabi op matig vuur in 10 minuten goudbruin en keer ze halverwege voorzichtig om.
  • Verdeel de waterkers over warme borden.
  • Laat elk koolrabikoekje voorzichtig op de waterkers glijden.
  • Dep overtollig vet weg met keukenpapier en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Vorm met behulp van twee in heet water gedoopte dessertlepels 4 ovale bolletjes ('quenelles') van het geitenkaasmengsel.
  • Leg in het midden van elk koolrabikransje een bolletje geitenkaas en garneer met de achtergehouden sprieten bieslook.

Notities

Wijnadvies:

Probeer een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn zullen goed samengaan met de romigheid van de geitenkaas en de subtiele smaken van de koolrabi en kardemom.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g