Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Appel-Flensjes à la Normande

zoete, gevulde flensjes
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 stevige Beliefteur-appels of andere stevige appelsoort
  • 250 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • 3 dl ongezoete amandelmelk
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 3 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • Suiker
  • Kaneel

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze met een appelmesje in dunne plakjes, gebruik indien nodig een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
  • Maak van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren een glad beslag.
  • Giet een lepel beslag in de hete pan, verdeel een handvol appelschijfjes erover, voeg nog wat beslag toe en bak de flensjes langzaam gaar (houd er rekening mee dat appels langer nodig hebben om gaar te worden).
  • Dresseer de flensjes op een warme schaal, bestrooi ze royaal met suiker vermengd met kaneel.

Notities

Varianten:

  • Probeer ook eens plakjes verse perzik gedrenkt in een vleugje Curaçao.
  • Varieer met plakjes banaan, besprenkeld met rum of notenlikeur voor een verrassende twist.
  •  

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g