Recept afdrukken
No ratings yet

Nieuwjaarskoeken

Oud Twents recept / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland, Overijssel
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 pond bloem
  • 1 pond kandij-klontjes
  • 10 gram pijpkaneel
  • 10 gram anijs zaad
  • 1 citroen geraspt
  • 2 eieren
  • ½ pond boter

Instructies

  • De boter tot room roeren.
  • De kandij-klontjes met kokend water overgieten en laten smelten.
  • De pijpkaneel en het anijszaad goed fijn stampen.
  • De boter, eieren, meel en suikerwater goed mengen zodat er geen klontjes meer in zijn en dan de pijpkaneel, het anijszaad,
  • de citroen schil en wat citroensap toevoegen.
  • Het deeg moet dik vloeiend zijn.
  • Dus als het te dik is nog water of een scheut brandewijn toevoegen.
  • Een elektrisch wafelijzer met spek inwrijven en de koeken bakken.