Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van groene groenten

Recept categorieën: Groenten, Salade
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 g sperzieboontjes
  • 150 g peultjes
  • 150 g doperwtjes diepvries

Voor de dressing:

  • ½ rode ui
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • De groenten schoonmaken, wassen en de sperzieboontjes halveren.
  • De sperzieboontjes in de geperforeerde schaal leggen en 10 minuten stomen.
  • De peultjes en de doperwtjes toevoegen en de groenten nog 10 minuten garen.
  • De groenten koud spoelen, in een vergiet laten uitlekken.
  • Intussen de rode ui pellen en fijnsnipperen.
  • De overige ingrediënten voor de dressing door elkaar kloppen, bij voorkeur met de staafmixer.
  • De groenten in een slabak overdoen, met de ui bestrooien en de dressing erover schenken.

Gevulde portobello's
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde portobello's

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 portobello's
  • enkele blaadjes eikenbladsla rucola
  • 125 g buffelmozzarella
  • enkele zongedroogde tomaten
  • enkele zwarte olijven
  • basilicum
  • 2 plakjes rauwe ham bij voorkeur Serrano ham
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • zout
  • peper

Voor de dressing:

  • ½ teentje knoflook
  • handje verse basilicum
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) balsamico azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • De paddestoelen schoonborstelen en de steeltjes (zie tip) verwijderen.
  • De eikenbladsla en rucola wassen, de blaadjes droogdeppen en op bordjes leggen.
  • De mozzarella en zongedroogde in blokjes snijden, de olijven in plakjes en het basilicum in reepjes.
  • De mozzarella, tomaat en olijven voorzichtig met elkaar vermengen en het basilicum erdoor scheppen.
  • De paddestoelen in de stoomoven op de geperforeerde schaal 10 minuten op 100% garen.
  • De ingrediënten voor de dressing in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus pureren.
  • Elke paddestoel met zout en peper bestrooien en met wat saus besprenkelen, er een ½ plakje rauw ham opleggen en met het mozzarellamengsel vullen.
  • De vulling met wat saus besprenkelen.
  • Op elk bord met eikenbladsla een portobello zetten.
  • Eventueel garneren met nog wat kappertjes en er nog wat dressing omheen druppelen.

Notities

De steeltjes van de paddestoelen worden niet in dit recept gebruikt.
Snijd ze de volgende dag fijn en bak met een uitje en wat tijm in wat boter gaar serveer ze bij het vlees.
Serveren met stokbrood en boter