Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van groene groenten

Recept categorieën: Groenten, Salade
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 g sperzieboontjes
  • 150 g peultjes
  • 150 g doperwtjes diepvries

Voor de dressing:

  • ½ rode ui
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • De groenten schoonmaken, wassen en de sperzieboontjes halveren.
  • De sperzieboontjes in de geperforeerde schaal leggen en 10 minuten stomen.
  • De peultjes en de doperwtjes toevoegen en de groenten nog 10 minuten garen.
  • De groenten koud spoelen, in een vergiet laten uitlekken.
  • Intussen de rode ui pellen en fijnsnipperen.
  • De overige ingrediënten voor de dressing door elkaar kloppen, bij voorkeur met de staafmixer.
  • De groenten in een slabak overdoen, met de ui bestrooien en de dressing erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Enchiladas

hartige gevulde flensjes
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g varkensvlees
  • 3 tomaten
  • 2 pepers
  • 1 theelepel chilepoeder
  • 1 dl bouillon
  • Tortillas
  • Sla

Instructies

  • Fruit de uien en knoflookpoeder aan in de olie.
  • Voeg het gaargekookte of gesmoorde vlees en de ontvelde tomaten toe.
  • Voeg ten slotte de gesnipperde groene pepers en het chilipoeder toe.
  • Laat het geheel smoren en voeg indien nodig wat bouillon toe.
  • Leg een streep van deze dikke saus op een warme (Mexicaanse) tortilla.
  • Rol de tortilla op en serveer deze zo of met een chilisaus, eventueel met wat sla erbij.

Notities

Variatie 1:
Gebruik een "sugo" (ingeblikte Italiaanse vleessaus) als alternatief voor de saus.
Variatie 2:
Voeg gebakken kippenlevers toe en serveer met een scheutje maderasaus en wat aparte pommeschips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Azië, China
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g gepelde garnalen
  • ¼ l ketjap
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 150 g bloem
  • 5 eiwitten
  • Reuzel of andere olie
  • Komkommersalade voor serveren

Instructies

  • Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
  • Laat ze daarna uitlekken.
  • Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
  • Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
  • Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
  • Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.

Notities

Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Kruidenflensjes

Een verfijnde variatie op de traditionele crêpes, deze hartige, gevulde kruidenflensjes brengen een smaakvolle Franse twist naar je brunch of diner. Het frisse aroma van diverse kruiden geeft deze flensjes een verrassende draai. Maak je klaar om te genieten van een heerlijke culinaire ervaring!
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter water
  • Snufje zout
  • 25 g boter
  • 3 eieren
  • 2 eiwitten
  • 15 g kervel
  • 15 g peterselie
  • 15 g selderij
  • 5 g rozemarijn
  • Boter voor het bakken
  • 4 tomaten
  • 1 deciliter mayonaise
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Meng bloem, zout, eieren, water, boter en eiwitten in een beslagkom tot een stevig flensjesbeslag.
  • Hak de kervel, peterselie, selderij en rozemarijn fijn.
  • Voeg deze voorzichtig toe aan het beslag en meng goed.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier en rol ze op.
  • Serveer ze apart met bijvoorbeeld een frisse tomatensla.
  • Snijd de tomaten in plakjes en bereid een eenvoudige mayonaise.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de flensjes op een serveerschotel en serveer met plakjes tomaat en een toefje mayonaise.

Notities

Varieer met kruiden!

Gebruik bijvoorbeeld kokskruiden en voeg wat speciaal aromazout toe.
Een andere smakelijke optie is om een handvol gefruite uitjes en wat extra peterselie toe te voegen.