Recept afdrukken
No ratings yet

Haring met bladselderie

Recept categorieën: Vis
Porties: 6
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 haringen schoon gemaakte
  • dikke bladselderie of 2 kleine
  • 100 g boter
  • zout

Instructies

  • Was de selderie verscheidene keren met veel water.
  • Verdeel hem in kleine stukjes.
  • Laat hem gedurende 20 a 25 minuten gaar koken in zoutwater.
  • Giet hem zorgvuldig af en draai hem door de mixer of druk hem door een groentepers, om een dikke pate te verkrijgen.
  • Boter een vuurvaste schotel in en bekleed bodem en wanden met de selderie-puree.
  • Leg de haringen op de selderie.
  • Bezaai dit met klompjes boter.
  • Gedurende 20 minuten in een hete oven plaatsen (thermostaat 6/7).
  • Opdienen met gekookte aardappelen, die pas geschild worden na hun kooktijd, net voor de haringen gegeten worden.

Notities

Om de doordringende geur van haringen vlug van de vingers kwijt te worden, ze inwrijven met citroen of koffiedik en ze in zuiver water wassen.
Aanbevolen wijn
een gros-plant.