Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Kipfilet met Cornflakeskorstje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olie
  • 700 g krieltjes
  • 4 kipfilets
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 komkommers geschild en in dunne plakjes
  • 360 g appelmoes

Instructies

  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de verkruimelde cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  • Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.
  • Schep de witte wijnazijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Serveren:
  • Serveer de knapperige kipfilets met de krieltjes, appelmoes en komkommersalade.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en kan de krokante textuur en het hartige karakter van de kipfilet mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g