Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Kipfilet met Cornflakeskorstje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olie
  • 700 g krieltjes
  • 4 kipfilets
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 komkommers geschild en in dunne plakjes
  • 360 g appelmoes

Instructies

  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de verkruimelde cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  • Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.
  • Schep de witte wijnazijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Serveren:
  • Serveer de knapperige kipfilets met de krieltjes, appelmoes en komkommersalade.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en kan de krokante textuur en het hartige karakter van de kipfilet mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 blok tofu naturel
  • 5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 centimeter gemberwortel verse
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 6 eetlepel ketjap manis
  • 1 zak roerbakmix 400 g
  • 50 g gebakken uitjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
  • Gemberwortel schillen en fijn raspen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
  • Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
  • Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
  • In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
  • Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Ketjaprijst over vier borden verdelen.
  • Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.

Notities

Lekker met atjar.