Spaanse Gevulde Tortilla
Castillanes
Porties: 4
calorieën: 150kcal
Ingrediënten
- 50 g bloem
- 1 ½ deciliter water
- 2 uien
- 50 g vet spek
- Boter
- ½ theelepel cayennepeper
- Paprika
- Snufje zout
- Toast voor serveren
Instructies
- Meng de bloem met water in een beslagkom.
- Snipper de uien en fruit deze samen met de dobbelsteentjes spek in een grote koekepan met dikke bodem.
- Voeg wat boter toe.
- Voeg cayennepeper, paprika en zout toe aan het uien-spekmengsel.
- Roer goed door en laat het even smoren.
- Bedek het mengsel met een lepel beslag en bak tot de bovenkant droog is.
- Draai de tortilla om, laat de andere kant kort aantinten en serveer met toast.
Notities
Probeer variaties door het spek te vervangen door flinters ham.
Gebruik boemboe nasi goreng in plaats van uien (geweekt), maar voeg dan geen extra kruiden toe.
Nutrition
Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 4g | Vet: 8g