Recept afdrukken
No ratings yet

Meloen Gemarineerd in Citroengras Siroop

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 150kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 3 stengels citroengras sereh
  • 100 g suiker
  • 2 kleine galiameloenen
  • Gedroogd chilipepertje optioneel

Instructies

  • Halveer de citroengrasstengels, plet ze lichtjes en snijd ze in grove stukken.
  • Breng in een steelpannetje het citroengras samen met de suiker en 200 ml water aan de kook.
  • Roer constant totdat alle suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en laat de citroengrassiroop afkoelen.
  • Halveer de meloenen, schep de zaadjes eruit met een lepel en snijd elke helft in 8 dunne parten.
  • Snijd het vruchtvlees los van de schil.
  • Leg de meloenparten in een grote lage schaal en giet de afgekoelde citroengrassiroop erover.
  • Dek af en marineer 2-3 uur in de koelkast, waarbij je af en toe de meloenparten voorzichtig omdraait in de siroop.
  • Schep de meloenparten met een schuimspaan uit de siroop en rangschik ze op vier borden.
  • Schenk de siroop door een zeef en schep 1-2 eetlepels over elk bord met meloen.
  • Maal een beetje gedroogde chilipeper erboven (optioneel).

Notities

Als je niet van pittig houdt, kun je de meloen bestrooien met muntsuiker. Maal hiervoor de blaadjes van ½ zakje verse munt (à 15 g) fijn in een vijzel met 4 eetlepels suiker. Strooi de groene suiker over de meloenparten.
Als wijnadvies past een lichtzoete, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti perfect bij dit dessert. De verfrissende smaak van de wijn zal de citroengras en meloen accentueren.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 2g | Zout: 0.01mg | Sugar: 35g