Kleurrijke Chili con Carne
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 1 doos rode bonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote doos maïs 300 g, uitgelekt
- 2 uien in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 5 gemengde paprika's verschillende kleuren, grof gesneden
- 750 g gemengd gehakt bijvoorbeeld rundvlees en varkensvlees
- 1 ½ theelepel chilipoeder
- Zout naar smaak
- 4 blikken tomatenstukjes 400 g elk
- 1 groot blikje tomatenpuree 140 g
- Olijfolie
Instructies
- Verhit 7 eetlepels olijfolie in een grote pot op matig vuur.
- Voeg de gesneden paprika's, uien, knoflook, zout en de helft van het chilipoeder toe.
- Roer goed en laat sudderen tot de paprika's knapperig zijn.
- Bak ondertussen het gehakt in een anti-aanbakpan.
- Voeg de rest van het chilipoeder toe.
- Bak het gehakt goed door totdat het rul en bruin is.
- Meng het gebakken gehakt met de knapperige groenten in de pot en laat nog 5 minuten sudderen.
- Voeg de tomatenstukjes en tomatenpuree toe, samen met het vocht.
- Roer alles door en laat het gerecht 10 minuten sudderen.
- Indien gewenst, kun je de saus indikken met maïzena voor een dikkere consistentie.
Notities
Serveer deze kleurrijke chili con carne met gekookte rijst en garneer eventueel met verse koriander en een lepel zure room.