Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Roergebakken Bloemkool

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Azië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 gedroogd chilipepertje fijngesneden
  • 350 g bloemkoolroosjes panklaar
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
  • Spoel ze af onder koud stromend water.
  • Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok.
  • Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel gedurende 30 seconden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
  • Meng de blokjes tomaat en kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Notities

Wijnadvies:

Deze pittige roergebakken bloemkool gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Aardappelschotel met Kaas en Courgette

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Ovenschotel
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 900 gram panklare aardappelblokjes
  • 250 gram plakken raclettekaas

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Was de courgette en snijd deze in blokjes.
  • Bak in een hapjespan of wok de spekblokjes samen met de ui gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de courgette en aardappelblokjes toe aan de pan en bak het geheel nog ongeveer 10 minuten.
  • Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel over in een ovenschaal en bedek het met de plakken raclettekaas.
  • Zet de ovenschaal onder de grill en laat de kaas in ongeveer 5 minuten smelten.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige aardappelschotel met kaas en courgette past goed bij een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit Frankrijk of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 25g | Sugar: 3g