Pittige Roergebakken Bloemkool
Porties: 2 personen
Equipment
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 cm verse gemberwortel geschild en fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 gedroogd chilipepertje fijngesneden
- 350 g bloemkoolroosjes panklaar
- 1 theelepel kerriepoeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
- Spoel ze af onder koud stromend water.
- Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok.
- Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel gedurende 30 seconden.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles gedurende 3 minuten.
- Meng de blokjes tomaat en kerriepoeder erdoor en voeg een scheutje water toe.
- Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.