Recept afdrukken
No ratings yet

Karamel-ijs met Espresso en Chocoladekruimels

Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Dessert, IJs
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 50 g Maltesers chocoladekogels
  • 8 bollen karamelroomijs
  • 4 kopjes hete espressokoffie

Instructies

  • Doe de chocoladekogels in een afgesloten plastic zak en breek ze met een hard voorwerp in grove kruimels.
  • Schep in elk glas 2 bollen karamelroomijs.
  • Schenk de hete koffie over het ijs.
  • Strooi de chocoladekruimels over de koffie en het ijs.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Een heerlijke afsluiting van de maaltijd verdient een zoete wijn zoals een Moscato d'Asti. Deze licht mousserende wijn met zijn frisse en fruitige smaak vormt een perfecte combinatie met de zoete karamel en de intense espresso.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.2mg | Sugar: 20g