IJstulband
Porties: 12 personen
Ingrediënten
- 1 dl rum
- 100 gr gedroogde abrikozen in stukjes
- 100 gr dadels ontpit, in stukjes
- 200 gr amaretti of bitterkoekjes
- 2 el boter
- 4 blaadjes witte gelatine
- 4 eidooiers
- 100 gr suiker
- ¾ lt slagroom
- 1 sinaasappel geraspte schil er van
- 50 gr gekonfijte sinaasappelschilletjes
- 100 gr cacao
- 50 gr suiker
- ⅛ lt slagroom
- olie
Instructies
- Rum verwarmen.
- Abrikozen en dadels 30 minuten in rum weken.
- Helft van koekjes grof breken.
- In boter 5 minuten zachtjes bakken.
- Laten afkoelen.
- Gelatine in ruim koud water 5 minuten weken.
- Dooiers met suiker en 3 el water au bain-marie in 8-10 minuten dik kloppen.
- Gelatine al roerende erin oplossen.
- Mengsel al roerende laten afkoelen.
- Slagroom stijfkloppen en door dooiermengsel roeren.
- Abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en gekonfijte schilletjes erbij doen.
- Vorm met plasticfolie bekleden,15 cm over rand laten hangen.
- Mengsel in delen erin doen, regelmatig aandrukken.
- Bovenkant gladstrijken.
- Hele koekjes erin drukken.
- Folie erover vouwen.
- Minstens 1 nacht in diepvriezer zetten.
- Voor serveren vorm op grote schaal keren.
Notities
Idee:
Geef er chocoladesaus bij.
Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en ¼ lt water al roerende aan de kook.
Roer er ⅛ lt slagroom door.
Geef er chocoladesaus bij.
Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en ¼ lt water al roerende aan de kook.
Roer er ⅛ lt slagroom door.