Abrikozenconfituur met sinaasappel
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kg abrikozen
- 2½ deciliter sinaasappelsap
- 1 sinaasappel
- 1 kg confituursuiker
Ontpit de abrikozen en zet deze op met de confituursuiker.
Laat het geheel opkoken en voeg er het sinaasappelsap bij.
Snijd een dun schilletje van een sinaasappel in fijne reepjes en voeg deze toe aan het geheel.
Laat nog een half uur koken al roerend.
Verdeel de confituur over brandschone jampotten en sluit deze meteen af.
Receptenplein.nl
Home / jampotten
Zoete Aardbeien-Rabarberconfituur
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 potten (afhankelijk van de grootte van de potten)
Calories: 40kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g verse rabarber zonder blad
- 500 g verse aardbeien
- 1 zak geleisuiker speciaal CSM
- 1 theelepel koekkruiden
Was het fruit grondig en maak het schoon.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in grove stukken.
Verwijder de uiteinden van de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
Meng in een kom de suiker en koekkruiden door het fruit.
Laat dit mengsel ongeveer 30 minuten staan.
Doe het fruitmengsel in een grote pan en breng het op hoog vuur al roerend aan de kook.
Laat het mengsel ongeveer 2 minuten goed doorkoken.
Vul de glazen potten tot aan de rand met de jam.
Sluit de potten goed af en zet ze een paar minuten ondersteboven.
Bewaar de jam op een koele en donkere plaats.
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke confituur op versgebakken brood, croissants of als smaakmaker in yoghurt of havermout.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een smakelijke aanvulling op de fruitige smaken van deze confituur.
Calories: 40kcal | koolhydraten: 10g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / jampotten