Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstukjes met champignons en rode wijn

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen
calorieën: 555kcal

Ingrediënten

  • 1 pak aardappelpuree 550 g
  • 1 pak kogelbiefstuk Toscane met pestoboter 2 stuks
  • 2 schaaltjes champignon-uimix ` 120 g
  • ½ dl rode wijn
  • 100 g zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verwarmen.
  • Intussen in wok 1 bakje pestoboter verwarmen en champignon-uimix al omscheppend in ca. 3 minuten bruinbakken.
  • Wijn toevoegen en het mengsel warm houden.
  • In koekenpan andere bakje pestoboter verhitten.
  • Op hoog vuur biefstukjes in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Olijven fijnhakken en door puree mengen.
  • Puree op borden scheppen.
  • Biefstukjes en champignonmengsel erop leggen.

Nutrition

Calories: 555kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 33g | Vet: 29g