Gehaktbrood met Abrikozenchutney

Gehaktbrood met Abrikozenchutney

Een origineel gerecht met een klein gehaktbroodje en een zoet-pittige warme abrikozenchutney. Lekker met aardappelen en doperwtjes.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Fusion, Internationaal, Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Klein bakvormpje of ovenvast schaaltje

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 300 gram gehakt
  • 3 eetlepels ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
  • 1 ui
  • 4 abrikozen
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 kruidnagel

Instructies

  • Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje in met boter.
  • Vermeng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de bladselderij.
  • Vul het ingevette vormpje met het gehakt.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 220°C en laat het gehakt, midden in de oven, in ± 15 minuten gaar worden.
  • Bak de ui 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagel toe.
  • Laat het geheel op vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen.
  • Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes.
Wijnadvies:
  • Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 20g