Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Meloensoep

Voorbereidingstijd10 minuten
koeltijd2 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 150kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 galiameloen
  • 150 ml witte port of zoete witte wijn
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Sap van 1 citroen
  • 4 takjes rode bessen of 4 aardbeien in plakjes (als garnering)

Instructies

  • Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit.
  • Snijd de meloen vervolgens in parten.
  • Snijd het vruchtvlees los van de schil en verdeel het in stukken.
  • Doe de stukken meloen in een blender of keukenmachine samen met de witte port en de witte basterdsuiker.
  • Pureer tot een gladde soep.
  • Roer naar smaak sinaasappelsap en citroensap door de soep.
  • Voeg indien nodig nog wat extra suiker toe.
  • Laat de soep 2-3 uur volledig afkoelen in de koelkast.
  • Schep de gekoelde soep in kleine, diepe borden en garneer met een takje rode bessen of plakjes aardbei.

Notities

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij dit verfrissende dessert. De fruitige en florale tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de zoete meloensoep en zorgen voor een heerlijke smaakcombinatie.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Sugar: 25g