Gebakken Sint Jacobsschelpen met Broccolimousse, Bloemkoolcouscous en Wasabiolie
Porties: 7
Equipment
Ingrediënten
Instructies
Broccolimousse:
- Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet af en voeg een beetje boter en sojaroom toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Mix tot een gladde maar stevige puree.
Bloemkoolcouscous:
- Rasp het buitenste deel van een bloemkool.
- Voeg een beetje sojaroom toe om het aan elkaar te laten kleven.
- Voeg een beetje limoensap toe en zet het mengsel koel weg in de koelkast.
Bloemkoolcrème:
- Verdeel de rest van de bloemkool in stukken en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af en voeg een beetje boter en sojaroom toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Mix tot een gladde, vrij slappe puree.
Wasabiolie:
- Meng een beetje wasabipasta met olijfolie en limoensap.
- Bereiding van de Sint Jacobsschelpen:
- Bak de Sint Jacobsschelpen in een beetje boter gedurende 1 minuut aan beide kanten.
- Snijd ze overlangs middendoor.
- Schep wat broccolimousse op een helft en dek af met de andere helft van de Sint Jacobsschelp.
Afwerking:
- Plaats een rechthoekige serveerring van 3 op 4 cm aan de zijkant van een bord en vul met een laagje bloemkoolcouscous.
- Leg twee gevulde Sint Jacobsschelpen naast de couscous.
- Spuit met een kleine spuitfles twee streepjes bloemkoolcrème naast de Sint Jacobsschelpen.
- Druppel wat wasabiolie over het gerecht.
- Garneer met enkele sprietjes bieslook op de couscous.
Notities
Serveer dit verfijnde voorgerecht met een frisse salade en een stukje knapperig brood.
Dit gerecht kan ook geserveerd worden als onderdeel van een luxueus diner.
Dit gerecht kan ook geserveerd worden als onderdeel van een luxueus diner.