Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Spaghetti met Valess en Geroosterde Pijnboompitten

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 bakjes cherrytomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • gr verse basilicum
  • 32½ gr pijnboompitten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 schaaltjes Valess mediterraan à 2 filets

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Was de cherrytomaten en halveer ze.
  • Pel en snipper de teentjes knoflook.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een andere koekenpan en bak de Valess filets in 4 minuten gaar en goudbruin.
  • Verhit de resterende olie in de overgebleven koekenpan op laag vuur en fruit de knoflook gedurende 1 minuut.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Meng in een grote schaal de tomaten, knoflookolie en spaghetti.
  • Bestrooi de spaghetti met basilicum en geroosterde pijnboompitten.
  • Serveer de spaghetti met de gebakken Valess filets.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De wijn zal de romige textuur van de Valess aanvullen en de smaak van de cherrytomaten versterken, waardoor elke hap een plezierige ervaring wordt.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 0.5mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Volkoren Spaghetti met Courgette-Muntsaus en Kip

Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 485kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 350 g volkoren spaghetti biologisch
  • 600 g courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse munt
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Hak de verse munt fijn.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de ketjap manis, de helft van de knoflook en de helft van de gemalen komijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes gedurende 10 minuten.
  • Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olie en bak de courgette samen met de ui gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  • Voeg de resterende knoflook en komijn toe aan de pan en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de koekenpan bij de kip en bak nog even mee.
  • Voeg 3 dl water toe aan de diepe pan met de rest van de courgette en laat 5 minuten koken.
  • Pureer de courgettesaus met een staafmixer.
  • Roer de gebakken kip en verse munt door de courgettesaus.
  • Serveer de volkoren spaghetti op de borden en schep het courgette-kipmengsel eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede match met dit gerecht. De frisse tonen van de wijn zullen de kruidigheid van de courgette-muntsaus en de sappigheid van de kip aanvullen, waardoor elke hap nog lekkerder wordt.

Nutrition

Calories: 485kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 32g | Vet: 17g | Zout: 1.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus

Snel te maken
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti all'uovo
  • 2 courgettes
  • 300 g schouderham in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 pot pastasaus met basilicum 425 g

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de courgettes en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes.
  • Kook de courgetteplakjes in kokend water gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en fruit deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de pastasaus en de reepjes ham toe aan de pan en verwarm het geheel.
  • Roer de resterende eetlepel olijfolie door de gekookte spaghetti.
  • Schep de gekookte courgette door de spaghetti en verdeel het mengsel over vier serveerborden.
  • Schep de warme hamsaus in het midden van elke portie spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze romige spaghetti met courgette en hamsaus. De wijn zal de smaken van de tomatensaus en de ham versterken zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 26g | Vet: 24g | Zout: 2.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Citroen Bouillon met Gevulde Pasta

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon van tablet, of plantaardige bouillon voor vegan
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 250 g verse gevulde pasta met rauwe ham bijv. perline
  • 25 g verse spinazie

Instructies

  • Breng de kippenbouillon met de gedroogde salie en het citroensap aan de kook in een grote kookpan.
  • Voeg de gevulde pasta toe en laat deze 2-3 minuten meekoken, of volgens de instructies op de verpakking, tot de pasta gaar is.
  • Terwijl de pasta kookt, rol en snijd de spinazieblaadjes fijn tot ragfijne reepjes.
  • Verdeel de spinaziereepjes over 4 borden.
  • Schep de citroen bouillon met de gevulde pasta over de spinazie in de borden.
  • Serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Voor een volwassen twist, voeg een scheutje droge witte wijn toe aan de bouillon. Een droge Italiaanse witte wijn, zoals Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de citroentonen en de smaken van de bouillon.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 100g | Vet: 6g | Zout: 1.2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolvelouté Dubarry

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd39 minuten
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in een beetje runderbouillon gaar gedurende 15 minuten.
  • Kook ook de stronken van de bloemkool in dezelfde bouillon gaar.
  • Passeer zowel de roosjes als de stronken door een zeef om een gladde puree te maken.
  • Maak van boter en bloem een blanke roux in een steelpan.
  • Voeg geleidelijk de runderbouillon toe aan de roux om een gebonden soep te maken.
  • Laat het zachtjes doorkoken gedurende 20 minuten.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Klop de eierdooiers los met een scheutje room.
  • Voeg deze liaison toe aan de soep, van het vuur af, en roer goed door.
  • Schenk de soep in borden en garneer met een paar bloemkoolroosjes.
  • Serveer de soep met stokbrood.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige bloemkoolvelouté Dubarry. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de romigheid van de soep mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommerroomvelouté Doria

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Maak van de boter en bloem een witte roux in een grote kookpan.
  • Voeg geleidelijk de runderbouillon toe aan de roux en roer goed om een gladde soep te maken.
  • Snijd 6 cm van de komkommer af voor de garnering.
  • Schil de rest van de komkommer en verwijder de pitjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de komkommerblokjes in wat boter gaar en voeg ze toe aan de soep.
  • Laat de soep zachtjes koken.
  • Passeer de soep door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Snijd de rest van de komkommer in mooie stukjes en stoof ze in wat boter voor de garnering.
  • Maak een liaison door de eierdooiers te mengen met de slagroom.
  • Voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de soep en roer goed door.
  • Serveer de soep in borden en garneer met de komkommerstukjes en een lepeltje rijst.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze komkommerroomvelouté Doria. De fruitige tonen van de wijn zullen de romige soep mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Dieppoise Visvelouté

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 30 g afsnijdsels van champignons
  • dl kookvocht van mosselen
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 12 mosselen
  • 8 dl visvelouté visbouillon
  • 1 prei
  • Boter
  • 50 g garnalen
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Maak de prei schoon en snijd het wit in stukjes.
  • Smoor de prei in wat boter in een grote kookpan.
  • Voeg de champignons toe aan de prei en laat ze samen kort zachtjes koken in de visvelouté.
  • Passeer de soep door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Voeg het kookvocht van de mosselen toe aan de soep.
  • Maak een liaison door de eierdooiers te mengen met de slagroom in een steelpan.
  • Voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de visvelouté en roer goed door.
  • Als garnering nemen we een lepeltje garnalen en 3 ontbaarde mosselen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze Dieppoise visvelouté. De volle smaak van de wijn zal mooi samengaan met de rijke smaak van de soep.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 16g | Vet: 13g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Amandelroomvelouté Dame Blanche

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 g kippenbouillon
  • 50 g bloem
  • 1 dl slagroom
  • Kip voor garnering
  • 50 g boter
  • 1 dl melk
  • 80 g amandelen
  • 2 eieren

Instructies

  • Maak van de boter en bloem een witte roux in een grote kookpan.
  • Voeg de kippenbouillon toe en roer goed om een gladde soep te maken.
  • Laat dit 20 minuten zachtjes koken.
  • Maak amandelmelk door de amandelen fijn te stampen met de melk in een blender of keukenmachine.
  • Voeg de amandelmelk toe aan de soep en breng het geheel aan de kook.
  • Snijd wat kippenvlees in blokjes voor de garnering.
  • Schenk, van het vuur af, de liaison van eierdooiers en slagroom bij de soep en roer goed door.
  • Serveer de soep met de garnering van kippenvlees.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij deze amandelroomvelouté Dame Blanche. De fruitige tonen van de wijn zullen de romige soep mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Duivenvelouté Colombine

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 duiven
  • liter gevogeltevelouté gevogeltebouillon
  • 2 eieren
  • 4 korrels anijs
  • Zout
  • Peper
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Laat de duiven in boter opstijven zonder dat ze kleur krijgen in een grote kookpan.
  • Voeg de duiven toe aan de gevogeltevelouté en laat ze gaar koken.
  • Haal het vlees van de botten en bewaar 3 borstfilets voor de garnering.
  • Maal de rest van het vlees met de velouté fijn in een blender of keukenmachine.
  • Voeg dit vleesmengsel toe aan de soep en passeer deze door een zeef voor een gladde textuur.
  • Snijd de borstfilets in kleine reepjes.
  • Maak een liaison door de eierdooiers te mengen met de slagroom in een steelpan.
  • Voeg deze liaison, van het vuur af, toe aan de soep en roer goed door.
  • Garneer de soep met de reepjes duivenvlees.

Notities

Wijnadvies:

Een droge, lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze duivenvelouté Colombine. De fruitige en lichte tonen van de wijn zullen de smaak van de soep mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 24g | Vet: 19g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenvelouté Carmen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep
Dieët: Suikervrij
Porties: 4 personen
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 liter runderbouillon
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • Tomatenpuree
  • 50 g boter
  • 8 tomaten
  • 1 dl room

Instructies

  • Maak een witte roux van boter en bloem in een grote kookpan.
  • Leng de roux aan met de runderbouillon tot een gladde soep ontstaat.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de tomaten en een beetje tomatenpuree toe aan de soep.
  • Laat nog 20 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra tomatenpuree.
  • Zeef de soep om een gladde textuur te krijgen.
  • Meng de eierdooiers met de room in een steelpan voor de liaison.
  • Voeg de liaison, van het vuur af, toe aan de soep en roer goed door.
  • Serveer de soep op voorverwarmde borden.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een droge, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze tomatenvelouté Carmen. De wijn zal de smaken van de tomaten en de romige textuur van de soep mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 10g | Zout: 1.2mg | Sugar: 5g