Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met Knapperige Spekjes en Aardappelkrullen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 g magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 300 g tomaten
  • 300 g verse spinazie
  • 8 eetlepels balsamicodressing

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze 5 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de ui gedurende 15 minuten.
  • Bak in een andere koekenpan de spekreepjes knapperig.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 8 minuten.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Meng de tomaten, spinazie en balsamicodressing en verdeel dit over vier serveerborden.
  • Garneer de salade met de plakjes ei.
  • Meng de spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar en serveer dit bij de salade.
  • Serveer de spinaziesalade met spekjes en aardappel direct.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij deze spinaziesalade met spekjes en aardappel. De wijn zal de frisheid van de salade benadrukken en het hartige van de spekjes aanvullen, waardoor elke hap een genot wordt.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 32g | Zout: 2.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Sperziebonenstamppot met Gehaktsaus

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 610kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 g ontbijtspek fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 850 ml Franse sperziebonen uit blik
  • 150 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappels in een grote pan in circa 20 minuten gaar.
  • Bak het ontbijtspek in een koekenpan met anti-aanbaklaag gedurende 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de paprika toe aan de koekenpan en bak gedurende 10 minuten.
  • Voeg de tomatenketchup toe aan het gehaktmengsel en verwarm dit nog 1 minuut mee.
  • Breng het gehaktmengsel indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de sperziebonen in een pan.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn tot puree.
  • Roer de warme melk erdoor tot de puree smeuïg is.
  • Schep de sperziebonen door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over vier serveerborden.
  • Schep het gehakt-paprika mengsel over de stamppot.
  • Serveer de sperziebonen stamppot met gehaktsaus direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze stevige stamppot met gehaktsaus. De wijn zal de hartige smaken van het gehakt en de romige aardappelpuree complementeren en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.

Nutrition

Calories: 610kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Spaghetti met Zeevruchten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 595kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 grote prei
  • 1 winterpeen
  • 400 g spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak diepvries zeevruchtencocktail 500 g
  • 200 ml finesse voor koken
  • 150 g blauwaderkaas Danablu
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de prei en winterpeen schoon en snijd ze in plakken.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui kort aan.
  • Voeg de prei en wortel toe aan de wok en roerbak gedurende 3 minuten.
  • Voeg de diepvries zeevruchten toe aan de groenten in de pan.
  • Schenk de finesse voor koken erbij en verkruimel de Danablu erboven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm het geheel goed door.
  • Verdeel de gekookte spaghetti over vier serveerborden.
  • Schep de groenten met zeevruchten saus over de spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze romige spaghetti met zeevruchten. De wijn zal de romige textuur van de saus complementeren en de zeevruchten accentueren, waardoor elke hap een genot wordt.

Nutrition

Calories: 595kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 23g | Vet: 27g | Zout: 1.8mg | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Volkoren Spaghetti met Courgette-Muntsaus en Kip

Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 485kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 350 g volkoren spaghetti biologisch
  • 600 g courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse munt
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Hak de verse munt fijn.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de ketjap manis, de helft van de knoflook en de helft van de gemalen komijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes gedurende 10 minuten.
  • Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olie en bak de courgette samen met de ui gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  • Voeg de resterende knoflook en komijn toe aan de pan en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de koekenpan bij de kip en bak nog even mee.
  • Voeg 3 dl water toe aan de diepe pan met de rest van de courgette en laat 5 minuten koken.
  • Pureer de courgettesaus met een staafmixer.
  • Roer de gebakken kip en verse munt door de courgettesaus.
  • Serveer de volkoren spaghetti op de borden en schep het courgette-kipmengsel eroverheen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede match met dit gerecht. De frisse tonen van de wijn zullen de kruidigheid van de courgette-muntsaus en de sappigheid van de kip aanvullen, waardoor elke hap nog lekkerder wordt.

Nutrition

Calories: 485kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 32g | Vet: 17g | Zout: 1.5mg | Sugar: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus

Snel te maken
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 570kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti all'uovo
  • 2 courgettes
  • 300 g schouderham in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 pot pastasaus met basilicum 425 g

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de courgettes en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes.
  • Kook de courgetteplakjes in kokend water gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en fruit deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de pastasaus en de reepjes ham toe aan de pan en verwarm het geheel.
  • Roer de resterende eetlepel olijfolie door de gekookte spaghetti.
  • Schep de gekookte courgette door de spaghetti en verdeel het mengsel over vier serveerborden.
  • Schep de warme hamsaus in het midden van elke portie spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze romige spaghetti met courgette en hamsaus. De wijn zal de smaken van de tomatensaus en de ham versterken zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 26g | Vet: 24g | Zout: 2.5mg | Sugar: 7g

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalensalade met Citroenmayonaise en Toast

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 248kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 2 x 100 g Hollandse garnalen
  • ½ zakje verse dille à 15 g fijngesneden
  • 12 sprietjes bieslook in stukjes
  • ½ komkommer geschild
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 2 sneetjes witbrood ontkorst
  • 4 mooie bladen ijsbergsla

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap uit.
  • Meng de garnalen in een kommetje met dille, bieslook, citroensap en peper naar smaak.
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  • Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
  • Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp.
  • Bewaar de garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
  • Verdeel de bladen ijsbergsla over vier borden.
  • Meng de komkommer door het garnalenmengsel en schep het mengsel in de slabladeren.
  • Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in de slabladen en strooi de rest van de citroenrasp eroverheen.
  • Serveer met geroosterde toast.

Notities

Wijnadvies:

Deze frisse garnalensalade met citroenmayonaise past goed bij een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chablis uit Frankrijk.

Nutrition

Calories: 248kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.8mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Franse Boerenomelet met Groenten en Camembert

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 585kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g, uitgelekt
  • 8 eieren
  • 1 doosje camembert kaas 240 g, in blokjes
  • 6 sneetjes donker volkorenbrood

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paprika en courgette omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg de uitgelekte tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Houd de groenten warm op laag vuur.
  • Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak een kwart van het eimengsel tot een omelet.
  • Herhaal dit proces met de rest van het eimengsel en de olie, zodat je in totaal 4 omeletten hebt.
  • Houd de omeletten warm in aluminiumfolie.
  • Leg de omeletten op vier borden.
  • Schep de groenten op de onderste helft van de omeletten en verdeel de camembert erover.
  • Vouw de omeletten over de vulling en serveer met volkorenbrood.

Notities

Wijnadvies:

Deze hartige boerenomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir uit de Elzas.

Nutrition

Calories: 585kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 28g | Vet: 42g | Zout: 1.9mg | Sugar: 9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme Appelpartjes in Siroop met Vanillekwark

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 179kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 450 g appels Jonagold of Elstar
  • 1 dl appelsap
  • 1 el suiker
  • 200 g magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Kaneelpoeder

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
  • Bak de appelpartjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur, roer regelmatig tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg het appelsap toe en bestrooi met suiker.
  • Verwarm zachtjes tot de appelpartjes rondom bedekt zijn met een dun laagje siroop.
  • Meng de kwark en vanillesuiker in een kom.
  • Schep de warme appelpartjes op vier borden.
  • Bestrooi met een beetje kaneelpoeder en schep de vanillekwark ernaast.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, vormt een perfecte aanvulling op dit zoete en fruitige dessert.

Nutrition

Calories: 179kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 27g