Recept afdrukken
No ratings yet

Duo van gemarineerde asperges en zalm

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Wereldkeuken
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de gemarineerde asperges:

  • 1 potje groene asperges goed merk

Marinade:

  • 5 eetlepels goede olie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermouth
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • Zwarte peper naar wens
  • 1 ons rauwe ham in plukjes
  • Voor de gemarineerde zalm:
  • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
  • Glaasje droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • Zout en peper uit de molen
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Partjes limoen voor de garnering
  • Zeewier voor de garnering

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenade pas op, kan snel overheersen
  • Klein sjalotje fijn gesneden
  • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

Instructies

Voorbereiding:

    Asperges:

    • Laat de asperges uitlekken.
    • Maak de marinade.
    • Leg de asperges hierin voor ongeveer 1/2 uur afgedekt in de koelkast.
    • Maak mooie plukjes van de ham.

    Zalm:

    • Meng de wijn, laurierblad, tijm, zout, peper en limoensap in een pannetje en breng aan de kook, laat dit 10 minuten trekken.
    • Voeg de zalm toe en vul aan met heet water totdat de zalm net onder water staat.
    • Pocheer de zalm 1 minuut.
    • Laat de zalm afkoelen in het mengsel.

    Dressing:

    • Meng alle ingrediënten.

    Bereidingswijze:

    • Neem 4 niet al te kleine borden.
    • Haal de asperges uit de marinade en leg ze links op het bord, drapeer er de ham over.
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met zeewier en limoenpartjes.

    Serveertips:

    • Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.

    Notities

    Om het af te maken: voeg een gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille toe, evenals in knoflook gebakken oesterzwammen.
    Geniet van dit heerlijke voorgerecht!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Duo van gemarineerde asperges en zalm

    Recept categorieën: Groenten, Vis, Voorgerechten, Zalm
    Land van herkomst: Wereldkeuken
    Auteur: Cor Kevenaar

    Ingrediënten

    • potje groene asperges goed merk

    Marinade:

    • 5 eetl. Goede olie
    • 2 eetl.balsamicoazijn
    • 1 eetl. Droge witte vermouth
    • 1 theel. Vloeibare honing
    • Zwarte peper naar wens
    • 1 ons rauwe ham in plukjes

    Zalm:

    • 2 ons verse zalm in blokjes gesneden
    • Glaasje droge witte wijn
    • 1 laurierblad
    • 2 takjes tijm
    • Zout en peper uit de molen
    • Sap van een 1/2 limoen
    • Partjes limoen voor de garnering
    • Zeewier voor de garnering

    Dressing:

    • 2 eetl. Crème fraîche
    • 2 eetl. Mayo
    • 1 theel. Truffeltapenade bel! Overheerst snel
    • Klein sjalotje fijn gesneden
    • 3 cherrytomaatjes van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden

    Instructies

    • Neem 4 niet te kleine borden
    • Haal de asperges uit de marinade en leg links op het bord, drapeer er de ham over
    • Leg de uitgelekte zalm rechts en garneer met de zeewier en limoen partjes

    Notities

    Serveertips
    Om het af te maken: gebakken kwarteleitje met zalmeitjes en dille en een in knoflook gebakken oesterzwam

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Garnalensalade met Citroenmayonaise en Toast

    Bereidingstijd18 minuten
    Recept categorieën: Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
    Land van herkomst: Nederland
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Porties: 4 personen
    calorieën: 248kcal
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    Ingrediënten

    • ½ citroen
    • 2 x 100 g Hollandse garnalen
    • ½ zakje verse dille à 15 g fijngesneden
    • 12 sprietjes bieslook in stukjes
    • ½ komkommer geschild
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels volle yoghurt
    • 2 sneetjes witbrood ontkorst
    • 4 mooie bladen ijsbergsla

    Instructies

    • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers het sap uit.
    • Meng de garnalen in een kommetje met dille, bieslook, citroensap en peper naar smaak.
    • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
    • Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
    • Meng in een ander kommetje de mayonaise met de yoghurt en de helft van de citroenrasp.
    • Bewaar de garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in de koelkast.
    • Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
    • Verdeel de bladen ijsbergsla over vier borden.
    • Meng de komkommer door het garnalenmengsel en schep het mengsel in de slabladeren.
    • Schep de citroenmayonaise naast de garnalen in de slabladen en strooi de rest van de citroenrasp eroverheen.
    • Serveer met geroosterde toast.

    Notities

    Wijnadvies:

    Deze frisse garnalensalade met citroenmayonaise past goed bij een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Chablis uit Frankrijk.

    Nutrition

    Calories: 248kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 0.8mg | Sugar: 2g

    Bonbon van gerookte zalm met kaviaar
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Bonbon van gerookte zalm met kaviaar

    Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
    Land van herkomst: Nederland
    Porties: 4
    Auteur: Cor Kevenaar

    Ingrediënten

    • 6 plakken gerookte zalm
    • 1,5 eetlepel azijn
    • 1 theelepel fijne Dijonmosterd
    • 4 eetlepels maïsolie
    • 1 theelepel poedersuiker
    • versgemalen peper
    • 150 g fijngesneden ijsbergsla
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 6 eetlepels crème fraîche
    • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
    • 100 g sevrugakaviaar
    • 1 eetlepel kervel
    • 4 theelepel kaviaar
    • 4 to efjes friséesla

    Instructies

    • Leg in acht kommetjes een flink stuk plastic folie dat er rondom overheen hangt.
    • Snijd elke plak zalm overlangs doormidden en leg in elk kommetje kruiselings acht repen zalm zo dat ze over de rand hangen.
    • Roer voor de vinaigrette de azijn met de mosterd, de maïsolie, poedersuiker en peper door elkaar.
    • Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
    • Vermeng de ijsbergsla met de vinaigrette (let op, de sla mag beslist niet vochtig zijn).
    • Vul de beklede kommetjes met de sla en sla de overhangende zalm eroverheen.
    • Verpak deze zalmbonbons in folie en leg ze in de koelkast.
    • Roer voor de kaviaarsaus de mayonaise en de crème fraîche door elkaar.
    • Breng de saus op smaak met peper en roer het bieslook en de sevruga kaviaar erdoor.
    • Maak op vier gekoelde borden een spiegeltje kaviaarsaus.
    • Leg in het midden een bonbon met daarop een theelepel kaviaar.
    • Garneer met een toefje kervel en een toefje frisée.